S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Nerezové kotlíky

01.01.2019

Nerezové kotlíky

Aké sú tie nerezové kotlíky? Alebo antikórové kotlíky?

Tak na začiatok si ujasníme pojmy. Aký je vlastne rozdiel medzi nerezovým kotlíkom a tým antikórovým?

Veľa ľudí sa nazdáva, že je to rozdiel. Že tie antikórové kotlíky sú nejaké tenšie, lacnejšie..nejaké "plechovejšie".

A pritom v tom netreba hľadať žiadnu závadu, žiadny úmyseľ, ani žiadny rozdiel. Pretože antikora aj nerez je vlastne jedno a to isté.

Ako to? No poznáte pojem Nehrdzavejúca oceľ? A pojem Antikorózna oceľ? Takže oceľ ktorá nehrdzavie, a oceľ ktorá nekoroduje. A to je to isté predsa, všakže? Rovnako ešte existuje niekoľko podobných názvov, ako napríklad ušľachtilá nehrdzavejúca oceľ. S týmto názvom sa taktiež často stretávame.

Takže dúfam, že už máme jasno v tom, či vôbec existuje nejaký rozdiel medzi nerezovým kotlíkom a tým antikórovým.

 

A keď to už vieme, poďme sa bližšie pozrieť na nerezové kotlíky na guláš. Teda nie len na guláš, ale aj na rôzne iné využitie.

 

Ako sme už spomínali vyššie ich veľkou výhodou je samotný materiál, ktorý je odolný voši korózii. Ďalšiou dobrou vlastnosťou je ich odolonosť voči nárazom a pádom, v čom oproti smaltovaným kotlíkom vynikajú. Ak Vám takýto antikórový kotlík padne, maximálne čo sa s nim stane je, že sa mierne zdeformuje. Nehovoríme však o páde z piateho poschodia paneláku, všakže? Pri miernom páde, alebo pri prevoze sa môže stať, že niečo do kotlíka udrie a na tom mieste sa miere ohne. Šikovný muž si to doma vyklepe napríklad gumeným kladivom.

Tepelné vlasnosti nerezových kotlíkov závisia aj od hrúbky použitého materiálu. Samozrejme, čím tenší kotlík, tým rýchlejšie sa zohreje, a tým sa zvyšuje riziko prípálenia sa gulášu. Ak používame hrubšie nerezové kotlíky, znižujeme tým možnosť pripálenia, ale aj možnosť poškodenia.

 

Aj tieto kotlíky, rovnako ako tie smaltované je možné používať buď na trojnožke na kotlík, v ohnisku, alebo v kotline pod kotlík.

 

Vytvorené systémom www.webareal.sk

YWJlY